Welkom op mijn website!
Ik ben Elise..

En vroeger als kind kon ik erg goed ontspannen. Rustig alleen een boekje lezen, een middagdutje doen of gewoon wat lummelen.

Ergens in de loop der jaren werd mijn leven steeds drukker en gekker.

Veel reizen, een intensieve baan in de zorg, een eigen winkel met tweedehands jurkjes er naast, toneel spelen en een druk sociaal leven. Hoe drukker en gekker, hoe beter, dacht ik toen….

Totdat ik een aantal jaren geleden in een burn-out terecht kwam en chronische hyperventilatie kreeg.
Ik wist dat dit een signaal was om dingen anders te gaan doen. Meer ontspannen en leven vanuit mezelf stonden hierbij bovenaan mijn lijstje.

Ik ging op zoek naar dat ontspannen meisje van vroeger… 

“Gelukkig maar, want het leven is zo veel fijner als je ontspannen bent!”

Nu ben ik, naast mijn werk als procesbegeleider en trainer in de zorg, Yin Yoga docent en ademcoach in de Methode Beter ademen®.

Ik volg zelf al jaren Yin Yoga lessen, welke mij o.a. veel ontspanning geven en leren luisteren naar mijn lichaam. Een moment om te voelen en even stil te staan bij hoe het met me gaat.

Beter ademen® is een prachtige methode die mij naast een ontspannen, rustig en laag adempatroon zo veel meer heeft gebracht dat ik dit graag als coach deel met anderen.

Door het combineren van Yin Yoga en de Methode Beter ademen® wil ik jou graag helpen meer
te ontspannen!

 Want hoe zou het zijn, als we leven in een wereld van ontspanning? Hoe zou het zijn als JIJ leeft vanuit ontspanning?

Wat anderen zeggen:

Ik heb zowel Yin Yoga lessen als ook een Beter ademen® traject bij Elise gevolgd en van beide ervaringen veel geleerd én genoten. Elise heeft een hele fijne, ontspannen uitstraling en ik voelde mij deskundig begeleid tijdens het aanleren van de Methode Beter ademen®. Ik gebruik deze methode nog regelmatig in mijn dagelijks leven. 

~  Nelleke  ~

Wat anderen zeggen:

Een ver..ademing.. Met liefdevolle aandacht en vertrouwen laat Elise je ontdekken wat de adem voor je lichamelijke en mentale welzijn kan betekenen. 

 ~ Evelien ~

Wat anderen zeggen:

In mijn herstel van mijn Burn out was ik opzoek naar meer rust in mijn zijn en in mijn lijf. Deze heb ik uiteindelijk gevonden met het ontspanningstraject. Naast dat het mij letterlijk meer adem heeft gegeven, heeft het mij de rust gegeven die ik zocht. Met de handvatten die ik van Elise gekregen heb kan ik thuis aan de slag. Zo kan ik de rust en de ontspanning behouden en bewuster stil staan bij mezelf.
Een aanrader…onder zeer goede en fijne begeleiding van Elise, ben je zeker even in een wereld van ontspanning.

~ Antje ~

Wat anderen zeggen:

Ontzettend fijne en effectieve ademhalingsoefeningen geleerd. Elise is erg kundig, straalt veel rust uit en creëert een vertrouwde omgeving. Echt een aanrader voor een ieder die praktische handvatten wil om meer rust en ontspanning te vinden.

~ Irma ~

Wat anderen zeggen:

Ik heb een aantal ademcoach sessies bij Elise gevolgd vanwege hyperventilatie en andere bijkomende klachten. Elise neemt de tijd en heeft mij stap voor stap geholpen met een betere ademhaling. Ik werd uitgedaagd om hier thuis ook actief mee aan de slag te gaan. Dit heeft mij heel erg geholpen. Mijn ademhaling is verbetert en ik ervaar meer rust in mijn lichaam. Ik kan altijd terug vallen op de inmiddels opgedane ervaring/ kennis uit de sessies, als ik merk dat mijn ademhaling weer wat hoog zit. Ik zou iedereen de ademcoach sessies bij Elise aanraden.

~ Leonie ~

Wat anderen zeggen:

Op een andere manier met elkaar aan de slag tijdens de kernteamvergadering. Dat was het idee, en volgens mij is dit ook goed gelukt. Zelf heb ik deze middag enorm kunnen lachen, en heb veel plezier gehad. Ik heb dit ook binnen het team zien gebeuren. Even iets leuks, en luchtigs was misschien ook wel iets wat wij als team goed konden gebruiken.

De workshop gericht op ademhaling bracht mij vooral wat ontspanning, misschien letterlijk wat lucht(igs). Ik heb mij namelijk nooit gerealiseerd welke invloed mijn ademhaling zoal kan hebben. Het werkt verhelderend, en ontspannend om dit zo een keer te doen. Oefeningen die in eventuele stressmomenten goed van pas kunnen komen.

~ Maike Hoving, docent Dr. Nassau College ~ 

Laten we contact houden